Aptauja Pieteikuma anketa Eiropas nedēļas nogales skolu finansiālajam atbalstam - 2014
Eiropas Latviešu apvienība (ELA) un Latviešu valodas aģentūra (LVA) aicina latviešu nedēļas nogales skolas Eiropas valstīs pieteikties 2014. gadā pieejamajam finansiālajam atbalstam no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta programmas „Valsts valodas politika un pārvalde”.

Šogad finansiālais atbalsts tiks sniegts vismaz 15 latviešu nedēļas nogales skolām Eiropā. Pieejamais finansējums EUR 22 680. Finansējumu iespējams saņemt telpu īres, bērnu apdrošināšanas vai skolotāju ceļa izdevumu segšanai no dzīvesvietas uz skolu un atpakaļ laika periodā no 2014. gada 1. janvāra līdz 1. decembrim.

Visām latviešu nedēļas nogales skolām Eiropā, kas atbilst zemāk minētajiem kritērijiem un vēlas pieteikties finansiālā atbalsta saņemšanai, elektroniskā pieteikuma anketa ir jāaizpilda līdz 2014. gada 2. jūlija plkst. 17.00 pēc Latvijas laika.

Kritēriji diasporas nedēļas nogales skolām finansiālā atbalsta saņemšanai:

1) skola darbojas jau vismaz 12 mēnešus;
2) skolas mērķis atbilst diasporas nedēļas nogales skolu koncepcijai  saglabāt un uzturēt latvisko identitāti, apgūstot latviešu valodu un kultūru;
3) skolā darbojas vismaz 2 skolotāji, un vienam no tiem ir pedagoģiskā izglītība vai arī skolotājiem ir iespējams konsultēties ar kvalificētu pedagogu;
4) skolu regulāri apmeklē vismaz 15 bērni vecumā līdz 18 gadiem;
5) skola darbojas pēc vismaz 75 stundu mācību programmas, no kuras daļa ir paredzēta latviešu valodas apguvei (1 stunda = 40 minūtes; mācību programmā ietilpst arī skolas pasākumi);
6) skola saņem mācību maksu no bērnu vecākiem vismaz EUR 5 apmērā par vienu apmeklējuma dienu vienam bērnam;
7) skolai nav nenokārtotu saistību pret LVA.

Pieteikumus vērtēs komisija, kurā ir LVA, ELA, Latviešu nacionālās padomes Lielbritānijā (LNPL) un Latviešu biedrības Īrijā (LBĪ) pārstāvji.

Finansiālā atbalsta piešķiršanas gadījumā šī anketa tiks pievienota ar finansējuma saņēmēju slēgtajam līgumam, ko tiks aicināti parakstīt (un tādējādi apliecināt tās satura patiesumu) divi katras skolas pārstāvji: skolas vadītājs un vecāku pārstāvis.

Detalizētāka informācija pieejama, sazinoties ar ELA priekšsēdētāju Aldi Austeru (aldis.austers@gmail.com) vai projekta koordinatori Lāsmu Ģibieti (lasmag2007@inbox.lv).


Šī aptauja ir slēgta un atbildes sniegt vairs nav iespējams!
Paldies par izrādīto interesi.


Paldies par atbildēm un iesaku - ar VisiDati.lv aptauju veikt ir viegli un ātri!